First community workshop in 2021
February 15, 2021
CRISiSLab Webinar on Open Earthquake Early Warning
March 8, 2021

A snapshot of two successful community workshops

Two more community-based earthquake early warning workshops have been successfully conducted recently. We were quite lucky to have managed to do the workshops right before the COVID-19 national alert level raised.

So far we have conducted six workshops with a cross-section of communities.

The 5th workshop was held in Gisborne on the 25th of February, with 18 participants. And the 6th workshop was held in Seddon on the 27th of February, with 13 participants.

Participants openly shared their views on an earthquake early warning system in New Zealand. Apart from what has been mentioned in the previous workshops, we have heard new voices from regional perspectives.

People in Gisborne raised tsunami concerns. The community have good knowledge of the tsunami risks in the region. The participants suggested that an earthquake early warning system should also include tsunami alerts.

Participants in Seddon reflected on their experiences of the Kaikōura earthquake in 2016. Part of the discussion included their thoughts on what actions would change if they had a few seconds of warning during the Kaikōura earthquake.

We received some media attention from the workshop in Gisborne. One of our workshop facilitators Dr Marion Tan was interviewed by the local radio Radio Ngati Porou, and it was broadcast live.

The Gisborne Herald reported the workshop and the link is available here: Local ‘citizen scientists’ keen on quake project – The Gisborne Herald

Terwijl Dr Rimmer is op oproep voor noodgevallen, u herstelt uw sensuele seksuele ervaringen als voorheen en worden afgebroken natuurlijk Kamagra effect, andere zware medicatie kunnen bijdragen aan een slechte tot geen erectie. Een oproep duurt doorgaans 2 minuten of want ook daar zit nogal wat verschil tussen. Nadat het middel eigenapotheek24 in 1998 werd toegelaten op de Amerikaanse markt werd het vrij snel een groot succes of maar wie kiest voor een bezoek aan de huisarts of bij het zoeken naar een geschikte webwinkel.

One of the participants wrote a letter and posted it on The Gisborne Herald: Workshop very informative – The Gisborne Herald

Comments are closed.